De Leergeldformule

Niet van toepassing

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Groene Hart neemt daarna binnen 2 weken contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je laat bewijzen zien van het totale gezinsinkomen. Als je dat wil, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  De intermediair draagt jouw verzoek over aan het kantoor van Leergeld. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat je binnen 2 weken een reactie ontvangt.


 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Groene Hart helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of fietsenwinkel waar je kind dan terecht kan.

 5. Altijd contact

  Als je aanvraag is afgehandeld kun je altijd weer contact met ons opnemen. Om vragen te stellen of om een nieuwe aanvraag te doen.